Robin Wallinder i ett par KLA® NC Quartz Grey

Örgryte IS, med vår ambassadör Robin Wallinder i målet, besegrade serieledande Halmstads BK med 3–2. En fullträff – precis som när han inför den andra halvleken träffade en drönare som fördröjde spelet.

– Inför matchen mot Halmstad så visste väl alla i laget att det var en jäkla utmaning som vi stod inför och att det skulle krävas mycket från oss. När matchen väl drog igång så sätter Halmstad en otroligt hög press mot oss och trycker ner oss ordentligt, och det blev lite för lågt stundtals, säger Robin Wallinder och fortsätter:

– I första halvleken så har jag inte mycket skott mot mig alls utan det var mer ut och boxa bort bollen och fånga ett par inlägg.

När den andra halvleken sedan skulle dra igång var det dock något som gjorde att det dröjde. Robin Wallinder berättar om mötet med en drönare.

– När vi ska starta andra halvlek så säger vi att vi inte får bli för låga utan att våga kliva upp mer på dem. Men innan andra halvlek drar igång så märker vi alla att det är en drönare som är över mitt straffområde och jag tror att de flesta tror som jag, att det är produktionen eller något och att den antagligen åker iväg lagom till när matchen ska starta igen.

– Men efter ett tag så ser jag att domaren pekar på den och vickar på huvudet och kort därefter ser jag att min målvaktstränare ber mig att ha ned den med en boll, så då tog jag en boll och försökte träffa den. Och sjukt nog så lyckades jag på första försöket!

Han fortsätter berätta om matchen:

– I andra halvlek så får Halmstad in ett mål tidigt sen kort därefter ett mål till. Men ju längre matchen gick desto mer jobbade vi oss in i matchen och när Nicklas nickar in 2–1-målet så får vi tillbaka hoppet igen. Sen kom 2–2 och då var väl min tanke att “nu jävlar håller vi det här”. Men sedan kom ju 3–2-målet på ett rätt konstigt sätt från ingenstans. Men fasen vad skönt det var.

– Sista minuterna sedan så la jag själv lite extra fokus på att få komma ut på bollar och vara tydlig i snacket. Sedan när domaren blåser så var det ju ett faktum ,vilket var en riktigt jäkla skön känsla! Nu laddar vi om för matchen mor Jönköpings Södra, avslutar han.

EXTERN LÄNK: Här kan du se klippet med drönaren

Bilden: Robin Wallinder i ett par KLA® NC Quartz Grey