Allmänna villkor

Tillämpning och konsumentskydd

De här Allmänna villkoren är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Gerd Ecommerce AB, organisationsnummer 559239-5452, nedan kallat ”Målvaktens”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.malvaktens.se.

Personuppgifter

Läs mer om vår behandling av personuppgifter i vår Integritetspolicy

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är Gerd Ecommerce AB (org. nr 559239-5452)

Målvaktens kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Ändamålet med Målvaktens behandling av insamlade personuppgifter är att använda dess för att:

 

a. Kunna fullgöra köp på Målvaktens

b. Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av Målvaktens kanaler.

 

Klarna kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Klarna är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt Klarnas villkor.

Målvaktens kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Om det görs en beställning på en vara som skickas direkt från leverantören så kommer Målvaktens att skicka över de uppgifter som behövs för att kunna slutföra och fullgöra en beställning från leverantören.

 

När du använder chatt och/eller FAQ kan Tawk komma att hantera och lagra de personuppgifter som t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer som du själv uppger för att kunna logga och spara historik från tidigare chattar.

När du som kund väljer att e-posta till Målvaktens så kommer din e-postadress samt e-posthistoriken att sparas för att göra det möjligt och lättare kunna följa upp och svara på ett ärende.

Inga uppgifter kommer att säljas vidare till tredje part eller skickas vidare till tredje land.

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är Gerd Ecommerce AB.

Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

 

Gerd Ecommerce AB
Spikvägen 1
451 75 Uddevalla

Priser och Avgifter

De priser som anges på www.malvaktens.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri frakt från 499 SEK och fri retur inom Sverige, om inte annat anges. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot Postförskott/Efterkrav, snabbleverans samt för outlösta paket.

Upprättande av avtal om köp

Målvaktens varor beställs på www.malvaktens.se eller via vår kundtjänst. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Målvaktens via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Målvaktens ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.malvaktens.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Leverans

Målvaktens använder följande fraktalternativ:

  • Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms/mail med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer/e-post som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse kan giltig ID handling behöva uppvisas.
  • Hemleverans till postlåda, för varor som är mindre skrymmande och innehar rätt mått för att skickas som varubrev, skickas de direkt till din postlåda under dagtid. Avisering sker via telefon/mail. Om emballaget inte passar din postlåda, skickas det till närmaste utlämningsställe för upphämtning.

Normal leveranstid är 1–3 arbetsdagar från det att Målvaktens har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 5–10 arbetsdagar.

I samband med att din order skickas från Målvaktens lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet borde då nå dig inom 3 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 3 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst.

Outlösta paket/försändelser

Paket som inte har hämtats ut inom sju (7) dagar återsänds till Målvaktens. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Målvaktens administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt

Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder Målvaktens istället hela trettio (30) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till den mail du använde vid ditt köp. Målvaktens har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Du kan också meddela Målvaktens om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Målvaktens. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett. Blanketten skickas sedan till följande adress:

 

Gerd Ecommerce AB
Spikvägen 1
451 75 Uddevalla

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Målvaktens eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Målvaktens har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Målvaktens ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. Målvaktens förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, kontakta oss för retursedeln så står vi för frakten. Målvaktens har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Vid köp av hygienartiklar eller underkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål exempelvis personaliserade produkter via ID. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att Målvaktens tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Målvaktens rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Målvaktens bekostar en retur per försändelse. För information eller hjälp vid retur som inte omfattas av retursedel och fri frakt, kontakta Målvaktens kundtjänst.

 

Retur av kampanjvaror

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via handelsplatsen www.malvaktens.se och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

Transportskador

Målvaktens ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Målvaktens rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Målvaktens kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, kortbetalning, delbetalning, samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på ”Slutför köp” godkänner du Målvaktens allmänna villkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan när du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan.

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför Målvaktens skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Målvaktens förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Målvaktens rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Pris- och produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Målvaktens rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Målvaktens inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på malvaktens.se ger du också Målvaktens rätten att publicera dem på malvaktens.se samt i andra kanaler och medier. Målvaktens förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

 

ARN: https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Stockholm

 

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Målvaktens kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.malvaktens.se.

 

Senast uppdaterat: 2021-03-11