Noel Törnqvist Mjällby AIF

Noel Törnqvist använder sig av KLA® RF Quartz+ Green.

Noel Törnqvist Mjällby AIF
Noel Törnqvist, Mjällby AIF.

Under helgen drog den tyska ligafotbollen igång igen med en sprakande tillställning mellan Borussia Dortmund och Schalke 04. Vårt grannlands storstjärna Erling Braut Håland fortsatte sitt målskytte i en match som hemmalaget till slut vann med hela 4–0.

I Sverige är det däremot fortsatt ovisst kring fotbollen. Nyligen kom ett besked om att man inte riktigt vet hur det blir.

Internmatcher för Mjällby

Hur påverkar den långa väntan egentligen spelarna i Allsvenskan? Vi tog reda på det genom att kolla läget med vår #TeamKLA-målvakt Noel Törnqvist i allsvenska Mjällby AIF.

– De senaste veckorna har vi avslutat med en internmatch på Strandvallen för att få lite mer matchkänsla. Det är det närmaste vi kommer match just nu och det är väldigt roligt, säger Noel och fortsätter:

– Annars är det klart att det är jobbigt att inte riktigt veta. Och den största boven i det hela är väl att man i bakhuvudet vet att man inte tränar inför någonting direkt. Normalt sett vill man visa inför den kommande matchen att man ska spela och kanske presterar ännu bättre. Så nu gäller det att hela tiden försöka hitta de delarna för att motivera sig till det yttersta, för att så sett hålla väldigt hög nivå på träningarna.

Två försäsonger

Hur har det varit att ha en väldigt lång försäsong i år?

– Vi inledde säsongen med att träna väldigt tufft en period för att sedan gå över till att köra lättare inför seriestarten. Sedan fick den planeringen göras om och vi fick starta om igen med en tuffare period. Det har blivit som två försäsonger kan man säga.

Hur mycket längtar du och ni efter allsvensk fotboll?

– När man skrev på för Mjällby, en sådan stor och fin förening, så kändes det ju helt otroligt att man skulle få se och själv möta de allsvenska stjärnorna man själv tittat på från läktaren och på TV:n. Självklart känner man en enorm längtan efter Allsvenskan.

Utvecklats mycket

Samtidigt som längtan är stor efter matcher igen har en extra lång försäsong gjort stor nytta i unga Törnqvists utveckling. Med ytterligare månader av hårdträning och målvaktsträning varje pass känner han att han tagit stora kliv framåt.

– Ja, absolut. För min del har det inte enbart varit negativt. Jag känner redan nu på den här korta tiden att jag tagit enorma kliv i min egen utveckling. Som ny i en professionell klubb med bra målvaktsträning kan jag utnyttja det. Även om man såklart mer än gärna hade varit igång med säsongen nu.

Mjällby AIF gnetar vidare och varje vecka förbereder man sig inför det som kan bli ett snabbt beslut kring starten av allsvenskan. Tills dess tar Noel Törnqvist varje chans han får till att träna och bli en bättre målvakt.