Lovisa Koss AIK Fotboll

Lovisa Koss använder sig av KLA® RF BLACK 4.

Under söndagen är det dags för premiäromgången i Elitettan för säsongen 2020. En lång (väldigt lång) försäsong är förbi – och nu väntar ett efterlängtat seriespel med derby mot Hammarby i premiärmatchen.

– Det känns jättekul och jättenervöst. Derby i premiären. Det blir upp till bevis på direkten, med inte alls för många matcher spelade innan. I februari var sista träningsmatchen, och det är många som kommit tillbaka därefter. Många som inte ens hunnit träningsspela, alltså. Så det ska bli spännande att se hur vi spelat ihop laget, säger vår #TeamKLA-målvakt Lovisa Koss.

Bra känsla i gruppen

Det har oundvikligen blivit en extra lång försäsong i år, där det naturligt blivit mycket fokus på annat än fotboll. Men trots det tycker Lovisa Koss att man har en bra känsla i AIK inför premiären.

– Jag tycker att känslan i gruppen är bra. Det är klart att det varit mycket annat i fokus i och med allt som händer. Men det känns som vi fått ihop laget och kunnat fokusera på det vi ska göra på planen när vi väl är där.

Inleder med derby

Hur blir det att inleda säsongen med ett derby?

– Jättekul att sparka igång med ett derby. Det är också speciellt att det inte kommer någon publik. Hammarby brukar ha en rejäl publik, vilket också är lite spännande att se hur det påverkar. Kan vi hålla oss till vårt spel och följa vår spelidé kan vi komma långt.

Vad är målet med den kommande säsongen för AIK?

– Målet är att vara topp fem, och det tror jag att vi kan hålla. Men det är jättesvårt. Nu blir det verkligen att se vilka som lyckats hålla igång den här perioden bäst. Att lyckats ha träningar som får spelare att hålla och prestera. Det handlar om att se vilka som klarar den tiden som kommer nu bäst.

Utvecklats extra

Den långa försäsongen må ha varit jobbig på flertalet olika sätt – men den gav också Koss chansen att utvecklas på flera olika punkter.

– Jag har sett det som en chans att kunna utvecklas ännu mer, och sett det som att jag fått mer tid att förbereda mig för match. Jag känner att jag har utvecklats och tagit steg framåt. Det blir ju också upp till bevis nu och se hur man klarar det på match.

På söndag, klockan 14.00, är det avspark på Hammarby IP 1 och då är äntligen Elitettan igång igen.

– Det känns jätteroligt. Äntligen, nu kan livet börja igen. Det är klart att det är nervositet också, speciellt också att möta Hammarby i första. Hur laget klarar av det och hur man själv.

Lämna ett svar