Johan Guadagno, målvakt i Manchester United

Johan Guadagno, 17, spelar till vardags i Manchester United. För tillfället är den unga målvaktstalangen, som är en del av #TeamKLA, hemma i Sverige och tränar på egen hand. Målvaktens tog sig ett snack med målvakten.

Johan Guadagno tog steget från Brommapojkarna till Manchester Uniteds akademi sommaren 2019. Där har han imponerat stort och tidigare i år belönades han med ett proffskontrakt i den engelska gigantklubben.

– Han tränade också lite med A-laget här och jag såg honom i vissa matcher. Han kan gå hur långt som helst. Vi fick inte ens behålla honom ett halvår. Jag hoppas att det går bra för grabben, annars står vi här med öppna armar. Han har viljan för att bli bra, men också ett jäkla mod, sa BP-ledaren Tommy Söderström, som också är scout i United, förra sommaren till Fotbollskanalen om Guadagno.

Så här skulle huvudpersonen själv beskriva sig som målvakt:

– Jag skulle säga att jag är ganska aggressiv som målvakt och tydlig mot försvaret. Jag håller mig inte när jag måste säga någonting, och sedan skulle jag säga att jag utvecklats mycket generellt den senaste tiden, säger Guadagno till Målvaktens.se.

Johan Guadagno är född i Milano, men fick senare sin fotbollsfostran i IFK Stocksund. En tydlig förebild som målvakten dock haft med sig under alla år är den den störste från Italien.

– Min idol är Gianluigi Buffon, då han har markerat italiensk fotboll.⠀

Har du något tips till unga målvakter som vill lyckas med sin fotboll?

– Mitt tips till unga målvakter är att våga. Att våga prata med försvaret, att våga gå ut och att våga träna hårt och utvecklas.

Vad tänker du kring Målvaktens och handskarna från KLA?

– Jag har fått ett otroligt positivt intryck av Målvaktens och KLA Sverige. Handskarna sitter jättebra och de känns jättebra, och jag är väldigt nöjd.

Fakta: Johan Guadagno

Namn: Johan Guadagno⠀
Ålder: 17 år⠀
Nuvarande klubb: Manchester United⠀
Tidigare klubbar: IFK Stocksund och IF Brommapojkarna⠀
Handskar på bilden: KLA® NC Quartz Grey

Lämna ett svar