Lovisa Koss i Sunnanå SK

Vår #TeamKLA-målvakt Lovisa Koss har under den senaste tiden tillhört AIK Fotboll. Ett lag som under sommaren gått starkt i Elitettan och som toppar serien när man nått strax efter halvvägs.

Men trots framgångarna rent sportsligt för klubben bestämde sig Lovisa Koss för att det var dags för en förändring. För Målvaktens.se berättar hon om beslutet att lämna AIK.

– Det var väl en blandning av allt. Jag bodde i Uppsala förra året med min syster. Vi hann bo där i en lägenhet i tre år och det kändes verkligen som hemma. Sedan flyttade jag från henne till Stockholm i januari. Där fick jag det inte riktigt att kännas som hemma, och började även känna mig lite ensam i lägenheten trots att lagkamrater och pojkvän var där ofta, säger hon och fortsätter:

– Sedan fick man inte de resultat personligen man ville inom fotbollen, och som alla fotbollsspelare vet så kretsar ju i princip livet kring hur det går där.

Tillbaka till Sunnanå

Istället väntar spel i seriekollegan Sunnanå SK. Det gör att hon nu kommer tillbaka till en klubb hon tidigare spelat för – och som dessutom är närmre familjehemmet.

– Ja ovanpå detta fanns såklart också en längtan hem. Jag kände att jag inte ville må som jag gjorde utan behövde en förändring. Då tog jag det valet och det var också jättetufft. Jag har trivts i AIK och känner att jag verkligen utvecklats där. Jag hade också sett fram emot de två år jag hade skrivit på för nu.

Hon fortsätter:

– Men nu är det skönt att vara på hemmaplan och vara nära familjen. Det blir som hemma även om jag knappt spelat med någon som spelar där nu. Men det är hemma för mig och precis det jag behöver just nu.

Kämpar i botten

Sunnanå ligger på motsatt riktning av tabellen gentemot AIK. Laget innehar nämligen jumboplatsen för tillfället. Men Lovisa Koss och hennes nya lagkamrater ser bara möjligheter.

– Hösten blir utmanande. Vi är sist i tabellen just nu, men jag ser bara möjligheter. Det känns också som att det är en härlig grupp med mycket energi trots resultaten.

Och för egen del känner hon likadant.

– Det är också bara möjligheter i det. Dels att få det stabilt och bra hemma för att kunna leverera på fotbollsplanen och få resultat. Sedan om man får möjlighet att spela är det jättegivande också, säger Lovisa som nu ska ta upp kampen med en målvakt hon tidigare spelat med.

“Ingen hänger med huvudet”

För tillfället är det sju poäng upp till Kvarnsveden på säker mark. Ett tufft läge – men långt ifrån omöjligt.

– Speciellt med den inställning som finns i laget. Ingen som hänger med huvudet här. Det är sjukt lätt att hamna i tänket att det är omöjligt, men något sådant finns inte. Det är bra energi och alla har kul. Det kan man komma långt på.

Till Målvaktens produkter!