Hugo Claesson och Jeff Gal Degerfors IF

Degerfors IF går som tåget i superettan och fortsätter laget i samma takt kommer man nästa år att vara en del av landets högsta liga, allsvenskan. Vi tog tempen i vårt #TeamKLA-gäng och det med hyllade målvakten Jeff Gal.

– Jag tycker att vi har ett väldigt starkt lag fullt av väldigt duktiga spelare. Vi har 15, 16, 17 spelare som alla konkurrerar om en startplats. Sedan är lagkemin det viktigaste, skulle jag säga. Det är en väldigt fin grupp spelare som jobbar hårt för varandra både på och utanför planen, säger Jeff Gal.

Jeff Gal anslöt till Degerfors IF sommaren 2019, och har trivts som fisken i vattnet sedan dess. I fjol slutade man femma – och därefter har man bara byggt vidare.

– Ingenting har egentligen förändrats sedan i fjol. Det har kommit in några nya spelare, några nya offensiva spelare som gör det riktigt bra. Annars är allt detsamma. Det handlar nog mest om att vi fått mer tid ihop och det har gjort det lättare för oss att prestera i varje match.

Stark säsong

Hur känner du att säsongen varit för din del?

– Den har varit fantastisk. Tidigare i år fick jag göra min debut i superettan och det gick bra. Och de efterföljande matcherna gick också bra. Jag har varit redo för den stunden länge och det kändes riktigt bra att äntligen få chansen och visa vad jag är kapabel till.

Fajten om platsen mellan stolparna är dock riktigt tuff. Utöver Jeff Gal finns också Ismael Diawara och Hugo Claesson.

– Konkurrenssituationen mellan oss är bra. Vi pushar varandra varje dag och vi har en fin relation till varandra vilket är viktigt. Det är tre bra målvakter och vi gör varandra bättre varje dag, säger Gal som även hyllar lagets målvaktstränare Jonas Skyllkvist:

– Han gör ett riktigt bra jobb. Han ser till att vi alltid är redo för varje träning och varje match. Det är dessutom en väldigt bra kille att prata med. Det är väldigt viktigt att ha med en målvaktstränare. Han ser saker som en vanlig tränare inte ser och kan hela tiden ge oss feedback.

SBR Contact favoriten

Vad är dina tankar om KLA-handskarna från Målvaktens?

 – Jag är väldigt nöjd med dem. Jag använder handskarna varje träning och gillar dem verkligen. Man märker att det är kvalitetshandskar, och det är utan tvekan några av de bästa jag någonsin haft.

Vilken modell är favoriten?

KLA® NC SBR Contact skulle jag nog säga. Den och KLA® RF Giga 4.

Superettan går nu in mot den sista tredjedelen. För tillfället ligger Degerfors i topp – och det är Jeff Gal övertygad om att man har kvalitet till att fortsätta göra. Så länge man behåller fokuset.

– Vi har laget, kvaliteten och självförtroendet för det. Vi är väldigt fokuserade och tar det match för match. Allas mål är att gå upp till allsvenskan. För varje match kan det komma närmre och då gäller det att fortsätta hålla fokus och fortsätta på den inslagna vägen. Då är våra chanser goda.