Mergim Krasniqi

Nyligen gjorde Målvaktens.se klart med ett samarbete tillsammans med Superettan-klubben Norrby IF. Det betyder att A-lagets målvakter från och med kommande säsong kommer bära KLA-målvaktshandskar från Målvaktens.se.

Vi tog oss därför passande nog ett snack med Mergim Krasniqi, som under många år både varit klubben trogen och varit given mellan stolparna.

När en dryg tredjedel av säsongen återstår placerar sig Norrby IF i mittenskiktet av tabellen. En placering man tror och hoppas kunna lyfta sig från, menar Krasniqi.

– Så här långt är vi missnöjda med tabellplaceringen. Vi gick in i den här säsongen med ambitionen att slåss på den övre halvan med tanke på truppen vi har. Vi har varit nykomlingar men nu äntligen känt att vi kommit in ordentligt och kryddat med starka nyförvärv. Så missnöjd är jag med placeringen, men många gånger har vi stått för fina prestationer men inte fått med oss resultaten, säger han.

Personlig utveckling

För egen del har det dock känts bättre.

– Det har känts stabilt i år måste jag säga. Vi är ett av de lagen som släppt in minst antal mål. Bortsett från de fyra straffarna som jag släppt in, så är det drygt ett mål per match då vilket är helt okej. 

Dessutom känner Mergim Krasniqi att han utvecklats väldigt mycket i år, främst på träningsplanen. De har nämligen fått till en riktigt stark målvaktsträning.

– Absolut. Vi har fått in lite nya ögon på målvaktstränarposten vilket gjort att vi tränat på mycket mer områden som jag haft svårare med innan. Däribland positionering och kommunikationen. Det är något som gett mig många fler räddningar.

Målvaktstränaren uppskattad

Han utvecklar:

– Vi lägger större fokus på momenten man inte behärskar. Oftast tränar man mycket på det man kan så att det blir en spetsegenskap. Jag är en linjemålvakt, snabb och bra reflexer. Men Supererttan och elitfotboll kräver mycket mer än att vara linjemålvakt. Luftspel och positionering är minst lika viktigt, säger Mergim Krasniqi som i Norrby konkurrerar om förstaspaden tillsammans med unga och talangfulla Tim Svensson Lillvik

Slutligen, vilken är favorithandsken från Målvaktens.se?

– Jag skulle nog säga att KLA® NC Quartz Grey och KLA® NC SBR Contact är mina absoluta favoriter just nu.