Noel Törnqvist i AFC Eskilstuna

På bilden: Noel Törnqvist med sitt främsta vapen, KLA® RF Quartz+ Green.

Vår #TeamKLA-ambassadör Noel Törnqvist, 19, är den här säsongen utlånad från Mjällby AIF till AFC Eskilstuna. Målvakten blickar nu tillbaka på sin första tid i klubben.

– Mina första sex månader har varit väldigt bra. Ett härligt gäng, ett ungt gäng som alla har bra ambitioner. Vi har väl inte riktigt presterat så bra som vi hoppats men vi har haft lite skador på några viktiga spelare som nu är friska till omstarten. För egen del är jag väldigt nöjd och känner att jag tagit ytterligare steg i min utveckling samt att matcherna i Svenska Cupen var väldigt bra att ha i ryggen när serien startade, summerar Noel.

AFC Eskilstuna vill uppåt

Han fortsätter om målsättningen för fortsättningen:

– Vårt mål är ju utan tvekan att hamna på den övre delen av serien och jag tycker att vi har absolut chans på det. Jag ser inte att det är något lag egentligen som vi inte kan slå. För egen del så är målet ju samma som när jag kom hit, att spela minst 15 seriematcher i år. Sedan är ju det att fortsätta lära mig av Johan Wiland (målvaktstränaren) vilket varit en ynnest att få göra.

Hur trivs du i AFC Eskilstuna?

– Jag måste säga att jag trivs fantastiskt bra i AFC, deras välkomnande har varit och är världsklass. Som jag sa innan är det ett härligt gäng som är i AFC, allt från åldermannen Wicks, ha ha, till oss födda 2002. Själva AFC med Jawad (al-Jebouri, tränare) i spetsen är väldigt seriösa i sin framtoning och har bra tankar om klubben. Att Özcan fick lämna tycker jag personligen var väldigt tråkigt för jag hade en bra kontakt med honom. Men sådan är ju fotbollen tyvärr och nu får vi bara lägga förtroendet i de ledare som driver oss framåt.

Johan Wiland viktig

Att ha Johan Wiland som målvaktstränare är något Noel Törnqvist känner har väldigt stor del i hans snabba utveckling.

– Som avslutning vill jag bara uttrycka min uppskattning till Herr Wiland. Hans kunskap och träningar samt hur han är som människa är helt fantastiskt, och han har höjt min nivå väldigt mycket under bara dessa sex månader. Det hade varit intressant att se vad han och jag skulle åstadkomma under en längre period. Rätt osannolikt att få ha sin idol som tränare och som jag nu även kan kalla vän.

Noel avslutar:

– Så som helhet är ju allt väldigt bra. Sedan skulle jag ju helst spelat alla matcher. men Wicks har gjort det bra i målet.

Vi tackar Noel för pratstunden och önskar honom fortsatt lycka till under säsongen.