Alex Rahm

Vi har kollat läget med Alex Rahm, en del av #TeamKLA för Målvaktens.se. 17-åringen har dragits med skadeproblem under våren och ser nu fram emot hösten.

– Det rullade på bra genom försäsongen men tyvärr så drog jag på mig en knäskada precis när matcherna skulle dra igång. Har då bara hunnit spela totalt 45 minuter denna säsongen. Fokuset har istället legat främst på att köra rehab och förbereda mig för att komma tillbaka på plan igen. Jag är väldigt glad att säga att jag är tillbaka i full träning igen och hoppas på mycket mer matchspel nu under säsongen, säger Alex Rahm.

Vad är målet med fortsättningen av säsongen?

– Jag hoppas ju såklart på att få mycket mer matcher då det har saknats. Min målsättning är främst att se till så att jag utvecklas så mycket som möjligt och ta ikapp den träning jag missat på planen.

Alex Rahm spelar för den svenska storklubben IF Elfsborg. En klubb han trivs i.

– Jag trivs bra här i IF Elfsborg. Vi är ett väldigt bra lag med duktiga tränare och stämningen i truppen är också väldigt bra här. Det finns en tydlig konkurrenssituation på positioner men den gör att vi alla pushar varandra till att utvecklas. IF Elfsborg har även en väldigt bra träningsanläggning och behöver man något så är det bara att fråga så brukar de lösa det. Som sagt, jag trivs bra.

Vilka handskar föredrar du?

– Jag har lirat med nästan alla och favoriten är antingen KLA® NC Quartz Grey eller KLA® NC Aqua Futura. De är klass!