Noel Törnqvist i AFC Eskilstuna

Vår Team KLA-ambassadör Noel Törnqvist kallades nyligen upp till U21-landslagets EM-kvalsamling. Målvakten ser tillbaka på väldigt lärorika dagar.

Noel Törnqvist, 19, tillhör Mjällby AIF men är den här säsongen utlånad till Superettanklubben AFC Eskilstuna. Där har han imponerat såpass stort att han nyligen blev kallad till P02-landslaget. Men det dröjde inte länge innan beskedet blev ett annat. Han hade istället kallats upp till U21-landslaget och de stundande EM-kvalmatcherna.

Med på bänken

Sverige besegrade Montenegro med 3–1 i den första matchen. I den andra matchen väntade desto tuffare motstånd i form av Italien, och där krigade man till sig ett imponerande kryss. I den andra matchen fanns Törnqvist med på bänken.

– Att blivit uttagen till U21-landslaget är en dröm som gått i uppfyllelse. Hela samlingen var en enorm upplevelse, och wow vilka killar och ledare. Att känna sig så hemma på en gång gjorde att man kände en väldigt stor trygghet när det väl kom till träning och match. Noggrannheten är väl det jag var mest imponerad av, att en sådan stor apparat flyter på helt utan problem är helt galet, säger Noel Törnqvist och utvecklar:

– Sedan är det ju ett enormt tempo på träningen och det är väldigt seriöst. Jag känner att det gav mig ett kvitto på att jag kan mäta mig med de absolut bästa killarna i Sverige i dessa åldrar. Jag tycker att jag fick med mig massor av erfarenhet, att verka och funka i en så pass stor grupp när vi var tvungna att leva i en bubbla på grund av Corona.

Hoppas på ny chans

Vad tror du om dina möjligheter inför framtida samlingar med U21-landslaget?

– Självklart så hoppas jag ju på att bli uttagen i U21-landslaget igen, och att man gjort det så pass bra. Sedan är ju konkurrensen stenhård för oss bakom Samuel Brolin, för i min bok är han etta.

Här och nu väntar avslutningen i Superettan med AFC Eskilstuna.

– Ja, det blir en spännande avslutning på serien och jag hoppas verkligen att vi undviker kval. Vi har fyra tuffa matcher kvar med Värnamo nu på måndag – men jag är redo, avslutar Noel Törnqvist.

På bilden: Noel Törnqvist i hans KLA® RF Quartz+ Green. Foto: Fotograf Tommy LS Andersson