Lamin Sarr

Vår Team KLA-målvakt Lamin Sarr, till vardags i Torns IF, har återigen blivit kallad till Gambias landslag. Stort grattis!

– Då var det dags för landslagsuppdrag för Gambia igen! Det känns otroligt kul att få vara med på ett till läger. Det blir någon form av ett kvitto att man presterat bra i sitt klubblag och serie, så det känns fantastiskt. Man får en slags bekräftelse på att man gjort det bra och bara ska fortsätta, säger Lamin Sarr.

Debuten nära senast

Han har varit med en gång tidigare i Gambias landslag. Då var också matchdebuten nära.

– Förra lägret gick otroligt bra förutom att jag bröt näsan i Turkiet men annars var det väldigt lärorikt och kul och få vara där och lära känna de andra gubbarna. Jag blev mottagen med öppna armar i landslaget då alla var hur trevliga som helst så det gjorde det enklare att sedan kunna prestera på träningarna eftersom att jag kände en gemenskap, säger han och fortsätter:

– Det skulle bli en debut i träningsmatchen mot Kosovo men jag bröt näsan två dagar innan. Förbundskaptenen tillsammans med naprapaten och läkaren ansåg att även om jag kände att jag kunde spela matchen med min specialgjorda mask så tyckte de att det var bättre att jag vilade och skulle satsa att komma med till nästa läger.

Nya landskamper väntar

Och kallad blev han ännu en gång. Den här gången är det ett läger i Marocko som står på agendan.

– Det är ett träningsläger i Turkiet som är en förberedelse inför Afrikanska Mästerskapet i januari. Nere i Marocko har vi tre matcher där motståndet är Sierra Leone, Marockos B-lag, då deras A lag kvalar till VM, och sedan Södra Sudan.

Vad har du för förhoppningar?

– Har förhoppningar att komma ner och göra det minst lika bra, och förhoppningsvis få min debut men framför allt försöka hålla mig skadefri.

Bilden: Lamin Sarr med KLA® NC SBR Contact.