Mvtraningstockholm, Viktor Brink

Säger Instagram-användaren Mvtraningstockholm dig något? Tänkte väl det. Målvaktens.se arbetar med en rad talangfulla, målinriktade och spännande namn runt om i Sverige. En av de personerna är 21-årige Viktor Brink. Han är målvaktstränare i Stockholm och på Instagram driver han kontot @mvtraningstockholm.

Målvaktens.se passade nu under försäsongen på att kolla läget med Viktor som utbildar målvakter hos de flesta Stockholmsklubbarna. Däribland AIK, Djurgården, Hammarby och Brommapojkarna.

Berätta om dig själv, Viktor!

– Jag har spelat fotboll sen jag var sex år och när jag blev tio så ställde jag mig i mål för första gången och jag var fast efter det. Sedan dess har jag stått i mål och mitt bästa minne var från när jag som 17-åring fick chansen att spela med allsvenska eliten på ett proffscamp på Bosön. Har tillbringat alla mina fotbollsår i Värmdö IF där jag spelat divison 2, divison 3 och divison 4 med laget.

Brinner för målvaktsträning

Mvtraningstockholm startade han upp under 2020, och det för att kunna hjälpa målvakter framåt.

– Varför mvtraningstockholm skapades var för att jag brinner för målvaktsträning och vill utveckla duktiga målvakter till att nå toppen. Själva idén med mvtraningstockholm är att genom grupp- och privatträning utveckla målvakter till nästa nivå! Genom mvtrainingstockholm försöker jag att ändra bilden på målvaktsträningen och hur viktig den är för målvakter i ung och äldre ålder. Plus att försöka lära ut till tränare och föreningar så att de kan utbilda sina målvakter, just för att målvakterna glöms bort så lätt.

Vad tycker du det är viktigt för målvakter att träna extra på?

– Varje målvakt ska lägga ner tid på grundteknikerna såsom grepp, fall och spelet med fötterna. Det är egenskaper som jag värderar väldigt högt i dagens målvaktspel. Det handlar inte bara om att rädda bollen utan även att vara med i uppspel och ibland spela fram en anfallare i friläge, genom att slå en utspark eller en inspark.

Viktigt med bra handskar

Viktor är en del av #TeamKLA-familjen och det är något han trivs väldigt bra med.

– KLA är ett väldigt proffsigt märke och handskarna är gjorda av väldigt bra material. Jag är väldigt nöjd med Målvaktens.se och KLA. KLA anser jag är den nya generationens handskar. Bra material, väldigt hållbara och de återfuktas snabbt så risken att du har torra handskar är noll.

På bilden använder Viktor ett par KLA® NC SBR Contact.