Noel Törnqvist

Som en del av Försäsong 2021 har vi på Målvaktens kollat läget med våra #Team KLA-målvakter. Först ut är Noel Törnqvist, som för tillfället är utlånad till AFC Eskilstuna från Mjällby AIF.

Hur känns försäsong 2021?

– Försäsongen har varit kanon, känner att jag tar kliv framåt hela tiden. Det är en stor ynnest att få tränas av Johan Wiland som varit en stor idol för mig när jag var yngre. Att fått komma till AFC Eskilstuna har gett mig ett stort lyft där jag känner mig mer och mer redo för att ta mig an både Svenska Cupen och seriespelet. Jag tycker att laget ser extremt spännande ut, vi ett ungt lag med många sköna profiler och en grym ledarstab lett av Özcan, säger Noel och fortsätter:

– Sista matchen nu innan Svenska Cupen drar igång var mot Vasalund. Jag tycker vi gör en riktigt bra första halvlek och att vi sedan vinner med 2–0 är ju rätt skönt, och självklart att hålla nollan mår jag ju väldigt bra av.

Tävlingssäsongen närmar sig. Hur känns det?

– Det ska bli väldigt roligt när tävlingssäsongen startar nu i helgen med Hammarby på Tele 2 Arena. Ser väldigt mycket fram emot hela gruppspelet i cupen, tror det kan bli en bra värdemätare för oss. Att sedan få dra igång serien, med förhoppningsvis publik, är ju något man längtar enormt mycket efter. Samt att fått denna möjlighet att representera AFC Eskilstuna är väldigt stort. Jag har en liten favoritmatch som jag ser fram emot mest, och det är ÖIS borta på Gamla Ullevi. Mina släktingar är ÖISare, så den matchen vill jag inte förlora.

Vilken handske har du kört mest med under försäsong 2021?

– Jag har kört på mina KLA® NC Aqua Futura väldigt mycket under den senaste tiden, för att känna in de nu när det är både kallt å blött. Men mina KLA® RF Quartz+ Green är ju favoriterna som jag såklart alltid använder. Så jag hoppas det blir lite torrare under de matcher vi har mot Hammarby och AIK. Då åker dom på – annars kör jag på Aqua.