Felix Jakobsson

Felix Jakobsson, en av Målvaktens ambassadörer i #TeamKLA, tillhör den allsvenska toppklubben IFK Norrköping. Inför årets tävlingssäsong lånades han ut till Superettanklubben Jönköpings Södra. Här berättar han mer om det.

– Att det blev Jönköping var inget som jag var förberedd på. Utan på deadline day fick jag reda på att Jönköpings Södra var intresserade och att de ville låna in mig. Jag hade två timmar på mig att bestämma mig, rådgöra med familj och agent, och framför allt få kontakt med min sambo och prata med henne. Men det var inte så lätt då hon var på jobb, minns Felix Jakobsson tillbaka.

“Inget svårt val”

Han fortsätter berätta:

– Så 15 minuter innan jag var tvungen att ge besked fick jag tag i henne och berätta att vi ska flytta. Fin överraskning hon fick på sin födelsedag min sambo. Det var såklart lite nojigt i början med en så snabb flytt men när alla kort väl låg på bordet så var det inget svårt val att flytta hit. Det är ett bra nästa steg i min karriär, en bra möjlighet att utvecklas och en ny rolig utmaning.

Hur känns det så här långt?

– Det känns jättebra i föreningen. Jag trivs väldigt bra både fotbollsmässigt och socialt. Kör hårt varje träning och hoppas jag får speltid i Superettan snart! Laget är jättetrevligt och så bra jag kommit in i gänget känns det inte som man bara bott här i en månad, säger Felix Jakobsson.

“Ska ta varenda chans”

Vad har du för mål med säsongen 2021?

– Jag hade satt upp egna mål innan säsongen började men det blev snabbt ändring på de målen. När jag kom hit och fick jag nya förutsättningar. Men jag ser det som ett väldigt roligt och lärorikt år som jag i alla fall fram till sommaren kommer spendera i Jönköpings Södra. Jag ska ta varenda chans jag får för att bevisa att jag ska spela. Men annars ska jag bara fortsätta det jag gjort tidigare med att göra det absolut bästa jag kan varje träning, så får vi hoppas på att det kommer gå bra. Något konkret mål har jag inte direkt med detta året mer än att utvecklas så mycket det bara går och få erfarenhet som hjälper mig i mitt målvaktsspel.

Vi tackar Felix så hjärtligt för intervjun och önskar honom stort lycka till under säsongen. På bilden bär Felix en av favoriterna från Målvaktens.se, KLA® NC Quartz Grey.