Josefin Månsson och Lovisa Koss

Under lördagen ställs Borgeby FK mot IF Brommapojkarna. Därmed ställs också våra Team KLA-målvakter Josefin Månsson och Lovisa Koss mot varandra.

Josefin Månsson, vårt senaste tillskott i Målvaktens ambassadörsgäng kallat Team KLA, är laddad inför lördagens match mot BP och mot Lovisa Koss.

– Det ska bli riktigt kul att dra igång tävlingsmatcherna igen. Det är en oerhört viktig match för oss och vi har en bra känsla i truppen just nu. Jag tror det kommer bli en bra match med två lag som båda vill spela sitt spel och så får vi hoppas på att det kan bli en bra målvaktskampen i matchen, säger Josefin.

Lovisa Koss, IF Brommapojkarna, stämmer in:

– Vi har haft en bra träningsvecka efter en välbehövlig ledighet. Vi hade bra känslor efter sista matchen innan semestern & för oss tror jag nyckeln kan vara att vi hitta samma känsla som innan uppehållet och vara riktigt vakna & påkopplade i huvudet. Matchen spelas på gräs vilken alltid är intressant när man inte spelar på det till vardags, säger Lovisa.

Hur har säsongen känts för er så här långt?

Josefin:

– Att ta steget från division 1 till elitettan kräver mycket. Vi är många nya spelare och många som aldrig spelat på den här nivån innan. Trots detta har vi i många matcher verkligen varit med och kämpat om poängen men inte riktigt nått hela vägen. Så även om vi så klart inte är nöjda med våren resultatmässigt så finns det många fina prestationer att ta med sig och bygga vidare på.

Lovisa:

– Vi har gjorde en stark avslutning på vårsäsongen efter en trögare start & bakifrån tycker jag att matcherna har känts stabila. Det är klart att man alltid kan höja sig ett snäpp till och minimera misstagen, vilket vi självklart jobbar på varje träning.

Vad är målet med fortsättningen av säsongen?

Josefin:

– Vi fortsätter tro på vårt arbetssätt och jobbar för att höja vår lägstanivå för att få en jämnare och högre nivå på våra prestationer. När man är i den situation vi är kan man inte göra annat än att fokusera på en match i taget och göra sitt yttersta för att maximera sina prestationen i den. Det samma gäller för alla i laget, inklusive mig. Mitt mål för hösten är att kunna lämna varje match med huvudet högt och rak i ryggen, stolt över min och lagets prestation. Vi vill spela elitettan nästa år också och det är det vi kommer kämpa för i höst.

Lovisa:

– Kan vi spela som innan uppehållet och hålla i det, så har vi nog chans att vara med i toppen.