Alex Rahm

Som en del av Försäsong 2021 har vi på Målvaktens kollat läget med våra #Team KLA-målvakter. Näst på tur är Alex Rahm, som till vardags tillhör IF Elfsborg.

Hur känns försäsong 2021?

– Försäsongen har börjat väldigt bra med otroligt mycket träningar. Lite synd och tråkigt att man ännu inte får spela matcher. Trots det känns det ändå okej då jag tränar med A-laget väldigt ofta och vi försöker få ihop internmatcher och liknande för att få den biten. Så försäsongen har börjat fint, säger Alex Rahm och fortsätter:

– Försäsongen för laget är alltid tuff, speciellt när man inte spelar matcher. Tränarna försöker då planera träningarna så att de innehåller den fysiska biten samt förberedelserna inför tävlingssäsongen, så det blir ju mycket löpning och liknande på träningar. Jag tror att det kommer göra gott för både mig och resten av laget.

Tävlingssäsongen närmar sig. Hur känns det?

– Är otroligt taggad till att tävlingssäsongen ska dra igång och ser fram emot att äntligen få spela matcher och det tror jag många kan hålla med mig om. Det ska bli intressant och spännande att konkurrera om en startplats i U19-laget inför allsvenskan 2021 också!

Vilken handske har du kört mest med under försäsong 2021?

– Under försäsongen har jag kört med KLA® NC SBR White Quartz och KLA® NC SBR Contact. Dessa sitter otroligt skönt runt handen och ger en säkerhet, speciellt nu när det är vinter och bollarna är lite halare än vanligt. Det är viktigt!